Les Biblioteques de Reus continuen promovent que “Fem consciència”

Avatar photo

Les Biblioteques Municipals de Reus, Biblioteca Central Xavier Amorós (BCXA) i Biblioteca Pere Anguera (BPA) s’activen per llegir conflictes, crear pau, i fomentar el desenvolupament sostenible i de preservació de l’entorn. Són dos dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) de l’Agenda 2030 de la ONU que les biblioteques s&r squo;han proposat difondre dins el programa anual “Fem Consciència”

El programa «Fem consciència 2024» està format per ampli un conjunt d’activitats, compromisos i reptes amb la idea de contribuir a crear un món més just i sostenible, i al qual conviden a tota la ciutadania  a participar-hi. Les activitats comencen cada any al gener i acaben a principis de març. En aquesta edició, ja hi va haver un preàmbul al desembre que va ser l’activitat principal del programa “Un Nadal per la pau”, que va consistir en un club de lectura sobre el conflicte Palestina-Israel a càrrec de Jordi Armadans. La programació inclou les activitats de «Biblioteques sense Fronteres» finançades per la Generalitat de Catalunya i d’altres de pròpies com alguns clubs, exposicions, recomanacions bibliogràfiques, xerrades i sessions de contes. Enguany el lema és «Llegir conflictes, crear pau» i  hi ha activitats per a adults, joves i públic infantil  i familiar.

Amb l’ànim de crear consciència en la responsabilitat que tenim tots en la millora de la vida al planeta, s’han concretat diverses activitats, que són: l’exposició «Diversitat, forma i funció de les fulles de les plantes» de Flora catalana, que servirà per a presentar el grup creat recentment les nostres comarques i que presentarà   Franscesc Caralt Rafecas,  la xerrada del Subdirector General de Coordinació urbanística de la Generalitat, Xavier Rehues «Espais oberts. Paisatge. Energies renovables» i la del periodista i escriptor Toni Orensanz «Literatura i paisatge».

Fem consciència vol ser també la concreció en el sí de les biblioteques d’assumir diversos reptes de caràcter ecològic entre el personal i els usuaris. El repte a assumir per «Fem consciència 2024» és la de reduir el consum d’aigua de les aixetes renta mans. La fita suposa el convit a tothom que les utilitza a sumar-se per aconseguir- ho. I tot, mantenint els compromisos de reducció adquirits en edicions anteriors pel que fa al consum de paper d’eixugar les mans, la petja de Co2 cobrint el 90% de les necessitats de transport de les biblioteques amb bicicleta, transport públic, i cotxe elèctric, la llum elèctrica, i la de residus utilitzant gots de vidre i compostables.

La novetat d’enguany del programa és l’abonament d’un dia per anar a les biblioteques amb la Ganxeta, la bicicleta compartida ofert per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus.

Al web de les biblioteques es pot consultar tota la programació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tortosa acollirà aquest 2024 una escola de bruixes immersiva

Notícia següent

Enxampen dos lladres robant en una botiga al centre de Sitges

Notícies relacionades