L’alumnat dels Plans de Transició de Treball crea una mona pels Centres Oberts

Des del programa d’auxiliar d’hoteleria han preparat les figures de xocolata i des del d’auxiliar de vendes s’han encarregat de l’embolcall

L’alumnat dels tres Plans de Transició al Treball (PTT) que es realitzen a l’Escola d’Hoteleria de Cambrilsha elaborat, embolicat i decorat una figura de xocolata de Pasqua per donar-la als nois i noies que atenen els Centres Oberts de Cambrils. El lliurament s’ha portat a terme avui a la sala de miralls de l’Ateneu Juvenil en un acte simbòlic que ha comptat amb la participació del regidor d’Educació de l’Ajuntament de Cambrils, Alejandro Garcia; el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jordi Jardí; el tutor del PTT d’Auxiliar de vivers i jardins, Omar Francisco; la directora dels Centres Oberts, Sònia García; la tècnica de Joventut, i dos dels alumnes que han elaborat la mona.

L’elaboració de la mona de Pasqua ha estat una pràctica dels i les joves del PTT “Auxiliar d’Hoteleria: Cuina i Serveis de Restauració”, que aprenen a dur a terme operacions bàsiques de preparació i conservació d’elaboracions culinàries, així com l’elaboració i presentació d’aliments i begudes en establiments de restauració, assistint en els processos de servei i atenció al client.

Posteriorment, l’alumnat del PTT “Auxiliar de Vendes, Oficina i Atenció al Públic” també ha posat en pràctica els coneixements adquirits i ha embolicat les figures. En aquest cas, els estudis els capaciten per dur a terme tasques auxiliars de comercialització, marxandatge i emmagatzematge de productes i mercaderies, així com organitzar els procediments administratius d’aquesta activitat.

Finalment, l’alumnat del PTT «Auxiliar de viver i jardins» han elaborat la decoració floral per l’acte de lliurament de de la mona d’avui a l’Ateneu. Aquest tercer programa de formació i inserció, que s’ha estrenat aquest curs, capacita a l’alumnat per dur a terme tasques auxiliars en cultius, en producció de planta en hivernacles o en centres de jardineria, col·laborant en la preparació del terreny i en la implantació i manteniment de jardins, parcs i zones verdes, així com rebre, condicionar i fer composicions de flors i plantes.

L’alumnat i el professorat han decidit donar el resultat d’aquesta pràctica com a aportació a la comunitat i han cregut oportú que fos per les persones usuàries dels Centres Oberts a Cambrils. Aquests centres són un servei diürn preventiu fora de l’horari escolar per infants i adolescents, que dona suport, estimula i potencia l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics d’esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses. A Cambrils hi ha tres Centres Oberts: Alba, Albamar i Vilafortuny.

Els plans de formació i inserció

Els PTT són Plans de Formació i Inserció organitzats amb la col·laboració entre del Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament. Aquests programes van dirigits a joves de 16 a 21 anys que han finalitzat l’ensenyament obligatori sense haver obtingut el títol de graduats en educació secundària obligatòria ESO i, per tant, no poden continuar la formació en el sistema educatiu i no disposen d’una preparació professional suficient per incorporar-se plenament al món del treball.

La finalitat és proporcionar a aquest jovent la possibilitat d’incorporar-se de nou al sistema educatiu per continuar estudis de formació professional. A més, també facilita a l’alumnat l’aprenentatge imprescindible per accedir al mercat del treball amb millors possibilitats d’obtenir una ocupació qualificada. El PPT d’Auxiliar d’hoteleria i el Auxiliar de vendes es van posar en marxa el 2006, i el d’Auxiliar de viver i jardins s’ha iniciataquest curs 2020-2021.