500 alumnes de Reus participen en la Jornada d’orientació universitària De Tu a Tu

En cada espai hi ha alumnes de la URV que fa de facilitadors i que estan a disposició dels joves i les joves perquè puguin preguntar el que necessitin

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Més de 500 alumnes han participat en la Jornada d’orientació universitària De Tu a Tu que es du a terme aquest dimecres durant tot el dia a la Palma de Reus. L’Oficina Jove del Baix Camp, que és l’oficina d’atenció a joves especialitzada en temes d’emancipació en la qual participen la Direcció general de Joventut de la Generalitat, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Reus a través de departament de Joventut i el Pla Educatiu d’Entorn, han organitzat aquesta jornada.

El departament d’Orientació Universitària de la Universitat Rovira i Virgili també coorganitza aquesta jornada i hi han estat presents, aportant alumnes becaris de les diferents branques universitàries. Aquests són els encarregats de donar informació a l’alumnat sobre els diferents graus, les modalitats de batxillerat que cal per accedir-hi i resoldre qualsevol dubte relacionat.

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, ha explicat que “ens trobem aquí a La Palma per presentar-vos una jornada pensada perquè alumnat de primer i segon de BAT es puguin trobar amb joves que estan a la universitat i els puguin preguntar directament d’igual a igual dubtes sobre els diferents graus, itineraris o la vida universitària”.

La sala polivalent de La Palma s’ha dividit en diferents espais, que corresponen als diferents àmbits d’estudi: Ciències, Ciències de la salut, Ciències socials i jurídiques, Arts i humanitats, Arquitectura i, finalment, enginyeries. Mitjançant diversos plafons expositius es mostra tota la informació al respecte: nom del grau, descripció dels estudis, sortides professionals, nota de tall i facultat de referència.

En cada espai hi ha alumnes de la URV que fa de facilitadors i que estan a disposició dels joves i les joves perquè puguin preguntar el que necessitin.

Daniel Recasens, regidor d’Educació, ha explicat que “hi prenen part 450 estudiants dels instituts Baix Camp, Gabriel Ferrater, Gaudí i Domènech i Montaner. A la tarda l’assistència és oberta per tal que puguin venir fins aquí a La Palma joves o famílies a nivell individual”.

La Jornada De Tu a Tu es va passar a fer en línia arran de la pandèmia, però enguany ha recuperat la presencialitat guanyant el valor afegit de poder parlar els alumnes cara a cara.