L’Ajuntament adjudica les obres dels arcs gòtics de l’entorn del Museu Casteller

Amb una inversió de 190.000 euros el projecte inclou tan la consolidació dels dos arcs medievals, la consolidació de les parets mitgeres i la urbanització de l’espai

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat adjudicar el contracte de les obres de consolidació dels arcs medievals situats a l’entorn del Museu Casteller per un import de 190.140 euros IVA inclòs a l’empresa Constecnia 3. El període d’execució de les obres és de 4 mesos i el projecte preveu la recuperació dels arcs medievals gòtics que van ser descoberts durant l’enderroc de l’espai que ara ocupa el Museu Casteller.

En aquest sentit, la intervenció posarà en valor els arcs, eliminant estructures irrellevants i residuals com l’escala i el mur que es troben al seu darrera. A la vegada, l’arc principal es desmuntarà i es tornarà a muntar amb la correcta plomada per evitar riscos estructurals.

Les obres també inclouen la consolidació de les parets mitgeres dels edificis adjacents, així com la urbanització i adequació de la petita plaça que es generarà just sota dels arcs, d’uns 76 m2, amb una nova pavimentació i instal·lant nou mobiliari urbà. Així, aquesta nova placeta s’urbanitzarà a una cota inferior a la del conjunt de l’espai i s’hi instal·laran diversos bancs per convertir la zona en un espai de descans. També s’ha previst la instal·lació de focus al terra per a l’enllumenat ornamental dels arcs.

Altres acords de Junta de Govern

– Noves finestres a l’escola Eladi Homs. La Junta de Govern ha aprovat una despesa de 3.960 euros IVA inclòs i la contractació de l’empresa Jaume Cabré pels treballs de la substitució de finestres de la planta baixa de l’escola Eladi Homs. S’ha previst canviar un total de 8 finestres de la planta baixa, en concret del gimnàs, lavabo i d’una aula. En l’actualitat, aquestes finestres es troben a molta alçada i no es poden obrir manualment i per això se substituiran per models practicables amb motor elèctric incorporat perquè es puguin obrir amb facilitat i ventilar així els diferents espais.

– Subvenció Coordinadora de Colles. La Junta ha aprovat la subvenció anual de 7.000 euros a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, entitat amb seu a Valls. Aquesta subvenció està destinada a contribuir al funcionament ordinari de la Coordinadora i la seva activitat de difusió del fet casteller.