Torra assegura que el Govern està centrat en la pandèmia

Demana al Govern espanyol "decisions responsables" pel risc de rebrot en altres comunitats

Fotografia d'arxiu de Quim Torra. ACN.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dimecres que el Govern està centrat en la lluita contra la pandèmia del coronavirus i que res modificarà aquesta prioritat: “Res ens farà desviar d’aquesta dedicació absoluta per la vida i per la salut de les persones”.

En la seva intervenció durant el debat de política general al Parlament, ha reiterat que la pandèmia és “ara mateix la primera prioritat” del Govern i que totes les conselleries tenen l’encàrrec de concentrar les seves polítiques i decisions en aquesta qüestió.

“Hi dediquen les 24 hores del dia perquè saben què s’hi juga el país”, ha afirmat, després d’advertir que, malgrat que la situació del coronavirus a Catalunya s’ha estabilitzat, encara existeix una emergència sanitària.

Torra ha explicat que Catalunya té un risc de rebrot de 157, que destaca que està lluny del 200 que hi va haver en el pic de la pandèmia, però també lluny del 100 “que seria desitjable”.

No obstant això, ha alertat que a la resta de l’Estat hi ha un problema perquè en altres comunitats, com Madrid, el risc de rebrot és molt més alt i fins i tot arriba a 500, segons ell: “No podem continuar amb aquestes taxes de risc de rebrot”.

Per això, ha demanat al Govern central que prengui “decisions responsables” i ha posat d’exemple el confinament que la Generalitat va ordenar a Lleida, perquè defensa que va ser difícil però que ara és dels territoris que tenen una situació sanitària millor.