Els treballadors de la residència Alt Camp recelen del traspàs de la gestió a mans d’una altra empresa municipal

Temen que precaritzarà les condicions laborals d'una trentena d'empleades

El personal sanitari de Valls, novament en peu de guerra. El comitè d’empresa del Pius Hospital recela del traspàs de mans en la gestió de la residència Alt Camp -fins ara gestionada per la mateixa empresa municipal que controla l’hospital.

Temen que desvincular-se del Pius i passar a mans de la Fundació Vilaniu, un altre organisme municipal especialitzat en l’atenció a la gent gran, precaritzarà les condicions laborals de les empleades, que podrien perdre gairebé 300 euros mensuals. A la residència hi treballen 92 persones.

El comitè creu que aquest canvi afecta la trentena que treballen a primera i segona planta -a geriatria. “L’ajuntament diu que vol endreçar, doncs que ho faci públicament”, retreu el president del comitè, Robert Rosset.

Des del comitè s’acusa l’Ajuntament d’enganyar presentant la fundació com una entitat pública, quan en realitat totes les relacions contractuals seran privades. A partir d’aquí, demana a l’equip de govern que, si realment s’aposta per una gestió pública, el Pius passi a l’ICS, la residència Alt Camp a mans de l’ICASS, i el sòcio-sanitari, a GiPPS.

“Sinó la residència serà un punt i a part, del què havia estat no en quedarà més que el seu nom”, conclou Rosset. Els treballadors s’han reunit aquest divendres en assemblea, tant a les portes de la residència com, després, a l’hospital, per debatre aquesta nova situació, i reclamar més reunions amb l’Ajuntament.