Els pares que van maltractar 2 bebès fins a la mort reben el seu càstig

Poc després de la mort del primer fill en van tenir un altre, repetint els cops i els maltractaments fins que també va morir

El jurat popular que havia de dictaminar la culpabilitat dels pares acusats de maltractar als seus dos bebès fins a la mort ha considerat que tots dos són culpables d’assassinat, uns fets que van ocórrer amb 12 mesos de diferència.

Va ser el passat 14 d’octubre quan va arrencar el judici a Albacete contra A.M.G. i G.R.T., el matrimoni acusat de maltractar i matar als seus dos fills quan tenien quatre mesos d’edat.

Segons l’escrit d’acusació, els fets van començar a partir del 14 de setembre de 2017, data de naixement del primer menor.

Des d’aquest moment, A.M.G. i G.R.T., aprofitant la privacitat que els proporcionava la llar familiar, van estar desatenent al bebè, apujant el volum de la música quan plorava, i maltractant-lo, donant-li cops i llançant-lo contra la cadireta, provocant-li esgarrapades i hematomes per tot el cos.

Els menors no rebien assistència mèdica

Així, en un d’aquests episodis de violència, els processaments van sacsar del braç al nen amb tal força que van arribar a fracturar-li la clavícula esquerra. Igualment, en una altra ocasió, A.M.G. i G.R.T. van llançar al bebè contra una superfície dura, provocant-li una fractura de maluc.

Lesions que no van rebre cap mena d’assistència mèdica, ja que els pares no van portar al menor a cap centre, per la qual cosa no li van ser subministrats cap mena d’analgèsics ni calmants.

Les agressions van continuar fins a la matinada del 20 de gener de 2018, quan el bebè comptava amb 4 mesos d’edat. Aquesta nit, al voltant de les 3.00 hores, els acusats van començar a sacsar bruscament al menor, colpejant-li el cap contra una superfície dura no determinada, provocant-li una fractura en el crani amb hemorràgia i edema cerebral, lesions que van resultar mortals per al bebè, que va ser ingressat a l’Hospital General d’Albacete amb estatus epilèptic i coma arreactiu, i va morir al cap de tres dies de mort cerebral.

Després de l’ocorregut, el Jutjat d’Instrucció número 2 d’Almansa va obrir un procediment penal per a investigar els fets.

 

L’àvia dels nens també està acusada

Un any després, el 18 de febrer de 2019, A.M.G. i G.R.T. van tenir un altre fill al qual, com ja van fer amb l’anterior, van sotmetre a maltractaments continus, colpejant-lo i obligant-lo a menjar en contra de la seva voluntat, provocant-li vòmits. Situació que dissimulaven quan arribaven els Serveis Socials.

Davant els plors i les ferides del bebè, els processats, en comptes d’acudir a un centre sanitari, recorrien a M.G.T.S., mare de G.R.T., també acusada en aquesta causa, qui els deia que no fossin al metge, que ella curaria al menor amb arts i ritus de curandera i resos.

A.M.G. i G.R.T. van continuar agredint al bebè, arribant a fracturar-li diverses costelles, provocant-li una insuficiència respiratòria. De la mateixa manera, mesos després, al juny, els pares van colpejar al menor, trencant-li el fèmur.