Mor després de demanar ajuda a Urgències i que no hi hagués metge

Els familiars de la víctima es pregunten ara què hauria passat si el centre hagués disposat de metges en el moment de l'emergència

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un home de 48 anys ha mort després que un veí acudís a urgències buscant ajuda i que no hi hagués cap metge.

Segons informa La Vanguardia, els fets van succeir aquest cap de setmana a Arganda del Rey, a Madrid, on la situació de les Urgències ja va portar a una vaga dels professionals sanitaris.

 

Dissabte, un home que feia dies que es trobava malament va quedar inconscient, motiu pel qual una persona va acudir al Punt d’Atenció Continuada (PAC) d’Arganda per demanar ajuda.

Allà, però, va trobar-se que el centre no disposava de cap metge en aquell moment, i només hi havia dos infermers i dos zeladors. Un professional de cada branca va traslladar-se al domicili de l’home i van intentar reanimar-lo, sense èxit.

 

Quan van arribar els professionals del Summa van seguir fent maniobres de reanimació durant una hora, però van desistir quan va ser impossible que recuperés el pols i van certificar la mort.

 

Segons ha informat la plataforma SAR, l’home feia dies que es trobava malament i el PAC va estar sense metge entre els dies 16 i 20 de novembre, així com el 23 i el 25. Els familiars es pregunten ara què hauria passat si durant aquells dies previs hi hagués hagut metges al PAC i haguessin pogut atendre la víctima.

 

El govern regional es defensa

El govern regional de Madrid, per la seva banda, s’ha defensat assegurant que el cas no té cap relació amb el conflicte que l’Executiu manté amb els metges des de la reobertura de les Urgències Extrahospitalàries.

 

Fonts regionals expliquen que es tracta d’una mort per infart en un domicili i que els serveis d’emergència van intentar reanimar-lo i no van poder, però ho desvinculen de l’atenció sanitària.