Diumenge, 4 de maig de 2025
És notícia

Detingut un home per vendre 2,5 tones de conserves sense control sanitari

Avatar photo

La Guàrdia Civil ha detingut a un home com a presumpte autor d’un delicte contra la salut publica per elaborar i vendre a Cantàbria conserves sense mesures sanitàries.

En total s’han invertit més de 2,5 tones d’aliments preparats per a la seva distribució sense cap control sanitari per prevenir qualsevol mena d’alteracions en els aliments.

Es va conèixer de l’existència dels fets gràcies a un possible punt d’elaboració de conserves d’aliments en instal·lacions il·legals en la comunitat.

En una de les investigacions, es va interceptar a l’home amb 10 caixes de conserva amb més de 220 pots de bonic i 12 pots d’anxoves, en aquell prasi moment es disposava a vendre la mercaderia a una fàbrica de conserves.

Gràcies què la Guàrdia Civil, junt amb la col·laboració de la direcció de salut pública li ha confiscat els productes que intentava vendre van poder accedir al lloc on el detingut elaborava les conserves i van trobar 131 caixes més amb 4.100 de pots de bonic.

Segons ha informat el cos policial, no comptava amb cap mena de control sanitari ni mesures de laudabilitat, a més, no disposava de registre sanitari o de llicència d’activitats.

Arran de la investigació, sa pogut saber que venia de forma directa a una fàbrica de conserves de la zona i també a llocs populars del mercat.

El responsable de l’elaboració il·legal d’aliments ha sigut denunciat per via administrativa davant de la Llei de Seguretat Alimentària i de Nutrició, l’empresa captadora de les conserves al Reglament CE 853/2004 de normes específiques d’higiene dels aliments d’origen animal per admetre semiconserves d’una elaboració sense de registre.

Anàlisis de les conserves

Després d’analitzar les mostres, es va detectar que el límit d’histamina era superior al 77% a l’establert per aquesta mena de conserves.

D’aquesta forma es va sol·licitar informe a la Unitat Central Operativa del Medi Ambient de la Guàrdia Civil sobre les repercussions que poden tenir les persones que arribessin a consumir aquests productes.

La histamina és una substància química que apareixen diferents aliments, que en dosis molt altes poden arribar a causar problemes de salut com erupcions, urticàries, nàusees o vòmits, o fins i tot arribar a edemes aguts de pulmó, problemes cardíacs o insuficiències respiratòries neurològiques.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Comença el cicle Reflexions en Obert al Teatre Fortuny de Reus

Notícia següent

Cerdanyola celebra l’aniversari de l’Oficina de Promoció Empresarial

Notícies relacionades