El conductor d’un autobús obliga a baixar a una nena de 3 anys per no portar mascareta

El pare de la petita va acudir l'endemà a presentar una denúncia davant la Policia Nacional

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Un home ha presentat una denúncia davant la Policia Nacional després que un conductor de l’empresa municipal de transports (EMT) l’obligués a baixar de l’autobús amb la seva filla, de tres anys, perquè la petita no portava posada la mascareta. Els fets van ocórrer diumenge passat a València.

Pare i filla havien gaudit d’una tarda nadalenca en un centre comercial, al qual havien acudit en transport públic sense cap mena de problema. L’inconvenient el van tenir a la tornada a casa, quan un conductor els va instar que es cobrissin com cal el nas i la boca. D’altra banda, en Montilla (Còrdova), un vianant de 41 anys ha mort després de ser atropellat per un autobús.

Segons ha informat la cadena SER, l’home va accedir a posar-se la màscara però el xofer va exigir “de males maneres” que la nena també la hi posés. Una imposició errònia i innecessària perquè l’ús de la mateixa en mitjans de transport no és obligatòria per als menors de sis anys, segons la normativa sanitària.

D’acord amb el relatat pel pare, aquest va intentar explicar al conductor que la seva filla tenia només tres anys. No obstant això, el conductor va elevar el to de veu i va començar a cridar-los assegurant que la petita podia “infectar a la resta”. A més, va deixar clar que no anava a continuar la ruta fins que no es baixessin del vehicle.

D’aquesta manera, l’home, per a evitar majors problemes i davant el silenci de la resta de passatgers, va optar per baixar de l’autobús i tornar al domicili, ja de nit, amb la seva petita en braços.

Després de viure tan incòmoda situació, l’endemà, el pare va acudir a una comissaria de la Policia Nacional per a interposar una denúncia. També ha fet arribar una queixa al servei d’atenció al client de l’EMT, a l’Ajuntament de la localitat i al Defensor del Poble.

Sobre aquest tema, fonts municipals van assegurar que no els havia arribat cap requeriment d’aquestes característiques, però que revisaran el cas de manera interna.