“Tarragona està per sobre dels interessos partidistes”

Es veu preparat per assolir l’alcaldia?

I tant. Crec que ara estem molt més preparats que fa quatre anys, quan vam ser la segona força. Estem preparats perquè, entre altres coses, tenim una llista de gent professional i ara és el nostre moment. El moment de Ciutadans i el moment de guanyar l’alcaldia.

En què s’han basat per confeccionar la llista?

Com et comentava fa un moment ens hem basat en professionals, en perfils tècnics. L’Ajuntament de Tarragona és una de les empreses més grans de la nostra ciutat i no entenc per què ha de ser l’antiguitat del carnet d’un partit el criteri per tal de poder entrar a una llista. Jo crec que la meritocràcia i el nivell de professionalitat que tinguis en cadascuna de les àrees hauria de ser el motiu real per tal de formar part d’aquesta llista, i això és el que hem fet. Tenim gent de recursos humans, experts en tema de llicències, de comerç, de turisme.

Creu que és suficientment forta com per poder governar la ciutat?

Doncs, sincerament, és una llista de la qual estic profundament orgullós. Són gent molt preparada, gent que a qualsevol persona li agradaria que portés la seva empresa, i a més a més tenen un altre factor humà molt important, que són gent honrada i bones persones que s’estimen Tarragona, per tant és més que forta. És la millor llista de les que s’hi han presentat, sens dubte.

Quins són els pilars bàsics del programa electoral del seu partit?

Els pilars bàsics del nostre partit són el pla de xoc de barris, que és també la cohesió amb el centre de la ciutat. Ser una ciutat més verda, més sostenible, volem optar a ser una vila florida, una ciutat comercial i turística. Una ciutat més neta, perquè és més cívica, una ciutat més dinàmica, on la cultura estigui al carrer. Defensem que aquests eixos principals han d’assolir aquesta nova Tarragona del futur.

I les línies vermelles?

El tarragonisme, que les persones posin Tarragona per davant de tot, que s’estimin Tarragona. L’únic que podem dir és que no pactaríem amb partits independentistes, això ho sap tothom, però en temes de ciutat jo crec que és erroni posar línies vermelles quan és un benefici per ella mateixa.

Quin ha estat el seu paper des de l’oposició?

Hem fet una oposició ferma i també constructiva. Tarragona està per davant de tots nosaltres i al final no hem intentat fer interessos partidistes, sinó només interessos de ciutat. El problema que hi ha és que ens hem oposat formalment en temes de Ballesteros perquè creiem que són camins equivocats. També hem fiscalitzat, per exemple, el tema de les targetes Black de l’AMT, que encara està al jutjat. Hem après molt i hem fet molta feina, però encara ens queda fer la feina més important que és governar.

A les seves xarxes vostè va dir que a diferencia del 2015 creuen que ara Tarragona optarà pel canvi.

Ho creiem perquè trepitgem molt de carrer i escoltem l’opinió de les persones. Crec que l’etapa Ballesteros s’ha esgotat, porta dotze anys, vol estar quatre més, sincerament sembla més que vulgui que li paguem la jubilació que no ser el revulsiu que necessita Tarragona. És una persona que porta des de l’any 81 a l’Ajuntament, una molt bona persona que jo aprecio, però com a gestor ha demostrat que Tarragona necessita un canvi.

Pedro Sánchez, que fins ara era el número 2 del seu partit, va presentar la renúncia després de conèixer que no aniria a la candidatura per les municipals. Què n’opina i com s’ho van prendre des de la formació taronja?

Respectem, òbviament, la seva decisió i ell ha de respectar la nostra de confeccionar les llistes. Per un portaveu confeccionar una llista és la cosa més solitària del món, però crec que era el moment d’optar per un perfil diferent. Li agraïm molt la feina que ha fet. És la seva decisió i jo mai tindré paraules de retret contra ell.

En més d’una ocasió ha instat a l’equip de govern a posar-se les piles en la gestió dels creuers i portar a terme mesures com donar als comerços la possibilitat d’obrir els festius per reactivar el turisme. 

Nosaltres vam presentar una moció que fins i tot va sortir aprovada, que va votar el mateix equip de govern a favor, i que era per esdevenir municipi turístic. Reunim els requisits, molts d’ells, no només un. Tenim més d’un milió de pernoctacions i el que passarà és que dels més de trenta creuers que arribaran aquest any, vint-i-sis o vint-i-set arriben en festiu. Tot el comerç estarà tancat i creiem que això és una errada molt gran. La gent ha de tenir la llibertat de poder escollir si vol obrir o no, potser l’interessa més tancar un dimarts que no un diumenge. Al final els creuers són hotels flotants que poden anar demà mateix  un altre lloc. Per tant crec que la possibilitat d’obrir, si un vol, els festius és una mesura que s’haurà d’implantar.

A nivell general, què creu que passarà en aquests comicis, tenint en compte la diversitat de forces polítiques que hi ha avui en dia?

Crec que serà un consistori sense majories absolutes, però la gent ha de pensar, per aquest mateix motiu, el vot útil. Jo encoratjo als votants de Tarragona que pensin que si el seu vot no arriba al 5% es diluirà, i no servirà per a res. Han de pensar en el vot útil, en l’opció que creguin que té més possibilitats de poder portar a terme aquesta Tarragona que ells volen, i sobretot, si volen el canvi, no poden tornar a votar el mateix, ens han de votar a nosaltres.

Com seria Tarragona governada per Rubén Viñuales?

Jo sempre dic el mateix a la gent: imagini que vostè surt de casa, imagini la Tarragona que li agradaria. Aquesta és la nostra Tarragona. Com deia abans, una ciutat més neta, molt més verda, amb música al carrer, amb comerç i turistes de qualitat. Una ciutat dinàmica, oberta al mar. En definitiva, una ciutat de la qual puguis dir orgullós a la gent que vingui a visitar-te, perquè sortirà encantat. Tarragona enamora, això ho sabem, però una Tarragona on puguem assolir aquest gran potencial que tots diem que té és el que hem d’aconseguir.

Arribat el moment, amb quins partits pactaríeu?

Nosaltres no pactarem mai amb partits independentistes, potser som dels pocs partits que ho diu clarament. En canvi, el partit del senyor Ballesteros no ho té tant clar. Volem partits constitucionalistes que mirin per la ciutat i aquesta, com esmentava abans, és la nostra línia vermella.