Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Pau Ceba: “Aquests animals també es mereixen una segona oportunitat”

Treballador de la Protectora d'Animals de Torredembarra

Pau Ceba, treballador de la Protectora d’Animals de Torredembarra. Foto: Julio Collado

Quants animals teniu a la protectora?

En total tenim uns 640 animals entre cavalls, porcs vietnamites, ovelles, cabres, gallines, ànecs, gats i gossos.

Quantes persones hi ha treballant a la protectora?

Aquí hi ha uns tres o quatre treballadors i després també tenim un grup de persones voluntàries.

Quin és el procediment a seguir si alguna persona està pensant a adoptar un animal de la protectora?

Primer de tot ha de venir a la protectora per conèixer l’animal que vol adoptar. Després se li fa un qüestionari abans de l’adopció en el qual se li formulen unes preguntes per saber quines són les condicions que tindrà aquell animal. En el cas que tot estigui correcte, fem venir a la persona que vol adoptar per conèixer-la i poder parlar amb ella en persona i és aleshores quan, si tot va bé, s’arriba a formalitzar l’adopció.

Un cop es produeix l’adopció, es fa un seguiment de l’animal?

Sí, una vegada ha estat adoptat es fa un seguiment de l’animal per saber que es troba en bones condicions.

Durant aquestes dates nadalenques acostumen a augmentar el nombre d’adopcions?

Sí, en aquestes dates augmenten el nombre d’adopcions, sobretot pel que fa a cadells de gossos.

Solen ser adopcions d’animals per regalar-los?

Si ja venen amb aquesta idea de regalar l’animal, ens hi neguem perquè l’animal és un membre més de la família. Aquí sempre que algú ve a adoptar, si tota la família no està d’acord en adoptar-lo, no donem l’animal. Perquè si no després passa el que passa. Això de regalar-lo a la tieta o a la mare no està bé, ha de ser aquesta mare o la persona que serà la propietària de l’animal la que ha de venir i parlar amb nosaltres per veure si realment està disposat a tenir l’animal.

Perquè és millor adoptar que comprar?

Això és un tema més d’opinió personal. En el meu cas estic a favor de l’adopció. No critico que hi hagi gent que prefereixi comprar, però sempre que ho faci en un lloc on tot estigui en regla i tinguin els animals en bones condicions, perquè hi ha molts llocs on es crien animals però no serveixen per a poder-los tenir. Aquí ja entrem en què pensa cadascú, com per exemple el cas del veganisme o la gent que menja carn.

Amb l’adopció ajudes a un animal que abans ho ha passat malament. És veritat que a les protectores la gran majoria d’animals són mestissos, gairebé no hi ha races pures, i a vegades la gent busca un tipus concret de raça per la seva estètica, les seves característiques, perquè està de moda o qualsevol cosa d’aquestes. Jo afavoreixo l’adopció perquè aquests animals també es mereixen una segona oportunitat.

Per acabar, què li diries a una persona que estigui pensant en adoptar un animal abans que ho faci?

Que s’ho pensi molt bé. Un animal no és una joguina. Ha de pensar que adoptar un animal és tenir una altra vida al seu càrrec. Els primers dies segurament farà les seves necessitats a casa i moltes coses d’aquest estil que cal tenir en compte. Sobretot s’ha de tenir paciència amb els gossos que venen amb traumes i són porucs. També hi ha gossos que no es porten bé amb altres gossos i s’ha de tenir paciència perquè s’acabin adaptant. A aquestes persones que volen adoptar els diria que han de tenir paciència i puguin dedicar a l’animal el temps que necessiten.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

5 × three =

Notícia anterior

Entrevista a Carles Pellicer, alcalde de Reus

Notícia següent

El PSC no veu amb bons ulls el Pressupost Municipal aprovat pel govern tripartit de VNG

Notícies relacionades