Fran Morancho, alcalde de Mont-roig del Camp: “Fer política és poder transformar la vida de les persones i millorar-la”

L'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, després de l'entrevista amb La Ciutat. Foto: J.Collado

Revalida el càrrec per segon mandat consecutiu gràcies al suport de 9 dels 17 regidors que conformen l’Ajuntament. S’ho esperava?

M’esperava tenir la confiança d’algun dels regidors que no han entrat a govern, i així es va produir. Alguns regidors es van abstenir i la regidora de Cs va votar a favor.

Durant el discurs d’investidura va avançar els eixos d’acció de Govern, que volen posicionar Mont-roig del Camp en el territori per fer-ho eficient en la gestió amb un urbanisme intel·ligent, i econòmicament competitiu. Com ho faran?

Això aquí sona molt bé (riu). En definitiva del que es tracta és que nosaltres al final del mandat passat vam aprovar un pla estratègic municipal pels anys 2020-2030 i aquesta serà la nostra guia pels propers quatre anys. El que vam fer durant el mandat passat va ser redactar un document que va tindre la implicació de les entitats i partits polítics, on tothom va dir la seva i on va decidir-se com volíem el nostre municipi durant els propers anys. En aquests quatre anys, precisament, tirarem endavant tot allò que ens marca el pla estratègic per tal de posicionar Mont-roig del Camp on volem.

A més va afegir que tenen grans reptes com seguir executant l’avinguda de Barcelona amb noves fases, l’eliminació de la via del tren o la revitalització al Nucli Antic.

Són tres punts molt importants pel futur del nostre municipi. Concretament a Mont-roig la revitalització del Nucli Antic té una especial importància perquè és molt bonic i el que volem és potenciar-ho. Per altra banda continuar amb les fases de l’avinguda de Barcelona és essencial. Vam fer una primera fase durant l’anterior legislatura i durant els propers 4 anys volem continuar transformant aquest espai que ha donat tants bons resultats i amb els quals la gent està tan contenta. Pel que fa a l’eliminació de la via del tren per nosaltres ha estat una barrera durant molts anys i ara tenim l’oportunitat de treure-la. Des del principi hem apostat per una via verda i continuarem lluitant perquè sigui així.

Quin objectiu es marca per aquesta legislatura?

El mateix que a la passada, acabar la legislatura i que la gent estigui contenta i satisfeta de les actuacions que hem dut a terme, mantenir la transparència, la comunicació  i la participació amb el ciutadà, la modernització de l’administració apropant-la cada vegada més i realitzar projectes que tinguin molta implicació i molt d’incís en la vida de les persones. Apostar per temes socials, que continuï sent l’educació un puntal dintre de les nostres polítiques i continuar transformant el municipi perquè la gent cada dia estigui més contenta i millor vivint a Mont-roig del Camp són els nostres objectius.

Va complir els objectius que es van marcar els anteriors 4 anys?

Vam assolir una part molt important. El que vam fer durant l’anterior legislatura va ser un pla d’acció municipal i ens vam marcar uns objectius. Aquests objectius es van donar a terme pràcticament en un 80%, i la prova és que la gent va tornar a confiar en nosaltres gairebé doblant el nombre de vots que teníem a les anteriors eleccions. Crec que no hi ha millor mesura que el resultat de les eleccions, i aquests van ser molt bons.

Què significa fer política per Fran Morancho?

Fer política per Fran Morancho és poder transformar la vida de les persones i millorar-la amb accions de tota mena. Poder fer això és molt enriquidor perquè quan veus que allò que et  proposes ho pots realitzar i esdevé una millora per la ciutadania és molt bonic i emocionant.

Com li agradaria que estigués el municipi un cop acabi el seu mandat?

Amb els projectes que hem estat comentant abans fets realitat. Amb la gent contenta i orgullosa de pertànyer i viure a Mont-roig del Camp, amb millors serveis i qualitat de vida. En definitiva, intentant que la gent sigui una miqueta més feliç cada dia.

Encara és aviat, però es tornarà a presentar a les properes eleccions?

La veritat és que no et puc contestar perquè no ho sé. És una qüestió que no m’he plantejat i que no forma part de les meves prioritats en aquest moment. Encara queda molt de temps i ara el que toca és treballar el dia a dia per arrencar de nou aquest mandat.

⬇⬇⬇ AQUÍ PODEU VEURE L’ENTREVISTA SENCERA ⬇⬇⬇