Vols saber quin és el país que més cafè consumeix?

Cada any consumeixen 3.000 milions de tasses de cafè

Israel és el país en el qual més cafè es beu a nivell mundial. Així ho assegura The Jerusalem Post, que a més afirma que els israelians consumeixen cada vegada menys alcohol.

Per a donar mostra d’això van fer referència a xifres concretes: cada any consumeixen 3.000 milions de tasses de cafè. I ho fan perquè és una beguda estimulant, que evita que els ciutadans cansats es quedin adormits en moments en què no han de fer-ho.

A aquests resultats van arribar gràcies a una recerca realitzada per Sleeprate, una startup d’Israel que evalua els patrons i trastorns del somni gràcies als hàbits de consum dels habitants.

La doctora i CEO Camina Baharav va ser la directora de l’estudi i ella mateixa va explicar: “L’alcohol té un efecte significatiu en el somni. És cert que l’alcohol augmenta la durada del somni profund durant la primera meitat de la nit, no obstant això, aquest somni no és regular. Una persona que beu alcohol en aquestes condicions pot sentir una pèrdua de memòria i un profund desagafo del medi ambient, com si estigués sota anestèsia”.

Per contra, va dir: “Molts estudis van detectar que la cafeïna actua com un estimulant, que interfereix amb el procés de quedar-se adormit. També influeix en el rellotge biològic”.