Alerta dels veterinaris catalans sobre la ràbia en gossos

Les infeccions estan repuntant

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) ha defensat aquest dimecres que la vacunació dels gossos és l’estratègia “més rendible” per a prevenir la ràbia en els éssers humans, ha dit la membre i portaveu de la Comissió One Health del CCVC, Maria Àngels Calvo.

Ho ha dit en una taula rodona en la qual han exposat la situació actual de la ràbia a Espanya i Europa així com el treball que s’ha fet en la gestió sanitària dels animals procedents d’Ucraïna, ha informat el CCVC en un comunicat.

Calvo ha explicat que les infeccions estan repuntant a causa dels desplaçaments de persones i animals de països de l’est d’Europa i de països del nord d’Àfrica en els quals la ràbia és una malaltia prevalent, sobretot en el medi rural.

En aquest sentit, el vicepresident del CCVC i president del Col·legi Veterinari de Catalunya, Ramon Cedó, ha explicat que han realitzat 1.068 actuacions veterinàries que s’han dut a terme en 153 clíniques a animals procedents d’Ucraïna.

Cedó ha agraït als col·legiats que han col·laborat en aquesta situació excepcional derivada de l’arribada de persones refugiades i les seves mascotes de la guerra entre Rússia i Ucraïna.