Vacunen el seu fill de covid a l’escola sense el seu consentiment

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els pares d’un nen han denunciat en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Paterna (València) que el seu fill va rebre la vacuna contra la covid aquest passat dilluns en el seu centre educatiu malgrat que havia lliurat el document amb la no autorització per part dels seus pares.

Així consta en una compareixença en el jutjat, a la qual ha tingut accés Europa Press, on els pares denuncien al centre i a la Conselleria de Sanitat “per haver vacunat al seu fill menor de deu anys amb la vacuna covid sense el seu consentiment”. El jutjat va rebre la denúncia aquest dilluns a la tarda, segons han confirmat fonts del TSJCV a Europa Press.

Segons assenyalen en l’escrit, els progenitors no van autoritzar al fet que el seu fill fos vacunat i el menor va portar el mateix dilluns, data en la qual suposadament va rebre la vacuna, la no autorització signada al col·legi en paper. Els progenitors sol·liciten al col·legi la devolució d’aquesta no autorització en paper, que assenyalen que el seu fill va portar al centre amb segell d’entrada per part del col·legi i adjunten dos correus, de data 15 de desembre i 13 de gener on comuniquen al centre que no consenten la vacunació del nen.

Aquest mateix document de denúncia ha estat aportat davant la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per un advocat pare d’un menor escolaritzat en aquesta autonomia, que va recórrer al desembre la decisió de la Generalitat per a vacunar contra el coronavirus en els col·legis.

El lletrat, Curro Nicolau, va demanar la suspensió de l’ordre de l’executiu valencià de recaptar en 24 hores l’autorització dels progenitors dels menors de 12 anys perquè siguin vacunats contra el coronavirus, argumentant que va contra diverses lleis, com la de Protecció de Dades i la Llei del Menor.

El TSJCV va rebutjar la cautelarísima, que també havia estat sol·licitada per l’associació Liberum, en entendre que la instrucció de la Generalitat “és conforme amb les mesures adoptades en relació amb la pandèmia”, i apunta que amb elles no es vulneren els drets fonamentals del recurrent, ni implica cap atac a la llei de protecció de dades dels vacunats, màximament quan la vacunació “és voluntària”.

Ara, davant la convocatòria d’un ple de la sala per a deliberar sobre la mesura cautelar, el lletrat reitera en un escrit que aquest procediment no vol enjudiciar l’eficàcia de la mesura sinó si la Conselleria d’Educació “té la competència per a dur a terme la vacunació en centres educatius i si aquesta estratègia o criteri de vacunació és segur per als menors en realitzar-se fora d’un sistema sanitari” i si queden protegits altres drets com la intimitat.