Usuaris es donen de baixa dels gimnasos en el primer dia amb certificat covid

Diversos abonats no han pogut descarregar-se el certificat pel col·lapse del sistema i d’altres no han pogut entrar al centre per no estar vacunats

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
El gimnàs Duet Sports La Plana. ACN

“Unes 70 o 80 persones s’han posat en contacte amb nosaltres per sol·licitar el tràmit de baixa arran de la implementació del certificat covid”, lamenta el director de Duet Sports La Plana, Albert Ortiz, en declaracions a l’ACN. El centre té entre 3.700 i 3.800 abonats i l’entrada en vigor d’aquesta mesura ha suposat un “fre” per a les persones no vacunades. La implementació del nou sistema també ha provocat cues a l’entrada, així com un cost addicional per a la companyia.

El primer dia de certificat de vacunació ha obligat els centres a “improvisar”, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avalés el passaport covid en restaurants, bars, residències i gimnasos aquest dijous.

El centre Duet Sports La Plana, a Esplugues de Llobregat, ha implementat una opció en el sistema operatiu per validar els codis QR. Els abonats del centre han de dirigir-se a la recepció i, mitjançant una tableta, verificar la validesa del passaport covid. Un cop validat, aquest queda vinculat a la fitxa de l’abonat i no cal haver de tornar-lo a ensenyar.

El primer dia de la nova mesura ja ha evidenciat alguns “problemes”. Diversos abonats no han pogut descarregar-se el certificat pel col·lapse del sistema i d’altres no han pogut entrar al centre per no estar vacunats. “Haurem de compensar-los econòmicament, però i qui ens compensarà a nosaltres?”, qüestiona Ortiz.

El director del gimnàs assegura que el certificat covid ha suposat un “fre” per a les persones no vacunades. De fet, aquest dijous per la tarda el centre va començar a rebre trucades i correus electrònics de clients que volien sol·licitar el tràmit de baixa. En total, entre 70 i 80 persones s’han posat en contacte amb el centre.

A les possibles baixes dels abonats s’hi suma el cost d’implementació del sistema. En el cas de Duet Sports La Plana, el proveïdor de tecnologia del centre ha hagut de dissenyar el programa per validar els codis QR i “no ha sigut barat”. En termes generals, l’Associació d’Empreses de Catalunya d’Activitat Física i Fitness (Adecaf) calcula un cost de 500.00 euros només en personal per als seus abonats i d’un milió i mig a tots els centres de Catalunya en els pròxims 10 dies.

“Estem improvisant massa”, lamenta Ortiz. El director del centre assegura que la mesura ha entrat en vigor amb molt poc temps d’antelació i demana a les administracions diàleg amb el sector.