Una empresa biotecnològica llança un test PCR de saliva que es fa a casa

L’empresa biotecnològica valenciana Igenomix ha llançat el primer test PCR de saliva per a la detecció de la Covid-19 que es fa a casa, amb la finalitat de prevenir riscos associats als desplaçaments.

El test està destinat a la detecció qualitativa de l’àcid nucleic del SARS-CoV-2 en mostres del tracte respiratori superior i és una prova PCR que pot ser recollida fàcilment pel pacient, dipositant una mica de saliva en un recipient, segons ha explicat el director de Màrqueting de l’empresa, Gonzalo Echavarría.

El nou test se sol·licita per internet i es rep en molt poques hores al domicili. La caixa conté les instruccions de recollida i un petit recipient on el pacient pot dipositar la saliva, després d’haver guardat «un micro dejú» de 30 minuts, segons informa en un comunicat.

Segellat el recipient on s’ha dipositat la saliva i introduït de nou en la caixa, la prova és recollida per un missatger de l’empresa, que s’encarrega de portar-la al laboratori central per al seu processament.

Els resultats estan disponibles en 24 hores a partir de la recepció de la mostra en els laboratoris, i el pacient rep un correu electrònic amb el resultat de la prova.

Igenomix assenyala que la PCR és la tècnica reconeguda per l’Organització Mundial de la Salut com Gold Standard (test de referència) i, per tant, la més segura per determinar un positiu o negatiu en l’individu.

La companyia valenciana es dedica a la salut i a la genètica reproductiva, i des de l’inici de la pandèmia, els seus laboratoris van ampliar els seus serveis per testar per PCR i Anticossos als ciutadans de la majoria dels països on es troba present.

Ha posat en marxa diferents iniciatives com la del test sense baixar del cotxe en alguns aparcaments de grans ciutats del món.