Una dona de 111 anys supera la covid

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Una dona georgiana de 111 anys va superar el coronavirus i va ser donada d’alta aquest dilluns després de passar 12 dies en un hospital.

«La pacient, nascuda el 1910, se sent bé. Va complir amb totes les recomanacions mèdiques i tenia moltes ganes de recuperar-se», va dir un portaveu del centre mèdic on va ser tractada l’anciana. El fill de la dona, de 80 anys, encara continua ingressat per covid, segons fonts hospitalàries.

Geòrgia va notificar aquest dilluns 1.120 nous casos de la covid-19 i 61 morts per la malaltia. El rècord de defuncions per coronavirus es va registrar al país caucasià el passat 2 de setembre, amb 81 morts.

En total a Geòrgia, amb una població de 3,7 milions de persones, han mort 7.867 pacients de covid des de l’inici de l’emergència sanitària global. Segons les estadístiques oficials, avui dia han rebut almenys una dosi de vacuna 845.420 persones, de la quals 480.613 han estat immunitzades amb la pauta completa.

Geòrgia disposa en l’actualitat de quatre vacunes contra la covid-19: la de Pfizer, la de AstraZeneca, així com dos fàrmacs xinesos, Sinopharm i Sinovac. Davant l’augment dels contagis, les autoritats van reimplantar el passat dia 17 l’ús obligatori de màscares en els espais oberts.

També va ser suspès el servei de transport municipal fins al pròxim 13 de setembre i es van prohibir totes les activitats esportives i recreatives massives. Entre les mesures per a prevenir la propagació del coronavirus, els estudiants georgians iniciaran l’any acadèmic el pròxim 15 de setembre a distància.