Un nen de 12 anys de Tarragona denuncia estar patint assetjament a l’institut

Un nen de 12 anys d’un institut del Camp de Tarragona denuncia haver estat assetjat a la classe pel sol fet d’haver-se mantingut parlant en català en un grup de WhatsApp. Ho ha recollit Plataforma per la Llengua, que en un comunicat en què no dona gaires detalls per la privacitat del menor assegura que els seus companys “no acceptaven que s’expressés en català”.

Es tracta d’un grup privat que tenen entre els mateixos alumnes i que els serveix per comunicar-se durant el curs. Des del principi la major part parlaven en castellà, però “el nen no es va acoquinar i es va mantenir en català en tot moment, una actitud que hauria de servir d’exemple a tots els catalanoparlants”, assegura l’entitat en el mateix comunicat.

El nen en qüestió, segons el text, “ha estat víctima d’una campanya d’assetjament” i producte d’aquest fet els pares van enviar captures de pantalla a Plataforma. A més, els pares denuncien que el nen ha estat objecte d'”insults i trucades amenaçadores” i que “fins i tot havien fet crides perquè l’apallissessin”.

“En tot moment, el nen es va mantenir en català i va refusar de doblegar-se a les exigències i les amenaces dels assetjadors, una actitud d’autoestima i lleialtat lingüística” que l’entitat creu que és un “exemple per a tots els catalanoparlants que viuen experiències similars”. “Només l’acció decidida i generalitzada de resistència al supremacisme castellà pot revertir la minorització de la llengua catalana”, asseguren des de la Plataforma, que lamenten que tot plegat és producte de les campanyes d’odi i de catalanofòbia de determinats partits i associacions espanyolistes.