Un home fotografia menors despullats en un gimnàs de Santa Coloma de Gramenet

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un home de 67 anys ha acceptat un any de presó per hacer captat imatges amb el seu mòbil de menors despullats al vestidor d’un gimnàs públic de Santa Coloma de Gramenet.

Quan els Mossos d’Esquadra van escorcollar el seu telèfon, van trobar-hi 17 vídeos i 209 fotografies de material pedòfil que havia enregistrat i en què es veien “els òrgans sexuals dels menors”, segons revela la sentència per conformitat de l’Audiència de Barcelona.

El tribunal l’ha condemnat també a pagar 3.000 euros en concepte de responsabilitat civil, repartits en 1.000 euros per a cadascun dels tres joves que s’han identificat a les imatges comissades i les famílies dels quals han exercit d’acusació particular.

Pel que fa a l’any de presó –una pena reduïda perquè ha reconegut els fets i ha acceptat la condemna sense que hagi calgut arribar a celebrar el judici–, el tracte és que no el complirà si durant els propers tres anys no torna a delinquir i, a més a més, paga les indemnitzacions i s’absté d’acostar-se a menys de 500 metres dels tres adolescents victimitzats i de parlar amb cap d’ells per cap mitjà.

Tampoc té prohibit accedir a vestidors de cap centre esportiu i està obligat a matricular-se en un curs formatiu en matèria sexual, tal i com explica El Món.