Els autònoms hauran de pagar el 2022 entre 96 i 225 euros més

Nova pujada en la quota dels autònoms: s’augmentarà entre 96 i 225 anuals el 2022 respecte a la xifra d’aquest any.

Amb aquestes noves mesures, amb les quals el govern espanyol pretén augmentar la seva recaptació en 173 milions d’euros, s’augmentarà la base de cotització mínima (960,60 euros) i el tipus fixat passarà del 30,6% al 30,9%. A efectes pràctics, això suposarà que els 1,8 milions d’autònoms que cotitzen per la base mínima paguin vuit euros més de quota al mes.

“Això provocarà que un autònom haurà de pagar entre 96 i 225 euros més l’any que ve, segons si és autònom persona física o autònom societari”, ha denunciat el president de l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA), Lorenzo Amor, que creu que aquest “no és el millor moment” per implantar una mesura d’aquesta naturalesa.

Amor, a més, ha afirmat que molts treballadors per compte propi segueixen “a la corda fluixa” i ha recordat que el col·lectiu fa anys que suporta una situació “complicada”. En la mateixa línia, des d’Unió de Professional i Treballadors Autònoms (UPTA) han lamentat que només ERC hagi presentat una proposició no de llei davant el Congrés dels Diputats per frenar aquesta mesura.