Un home estafa habitatges de lloguer a Catalunya

L'home ha estafat més de 90.000 euros

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Agents de la Policia Nacional han detingut a un home a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) per presumptament estafar amb habitatges de lloguer a través de portals d’anuncis en tot el territori nacional.

En un comunicat del cos aquest dimarts, han explicat que l’home anunciava a través d’aquests portals habitatges de lloguer falses “amb ofertes molt cridaneres pel seu preu en comparació amb el preu habitual de mercat”, i sol·licitava la reserva, fiança i fins i tot mesos d’avançament al·legant la gran demanda.

Quan algú estava interessat en l’anunci, el presumpte estafador els enviava imatges i vídeos del pis per WhatsApp per a poder avançar els tràmits, “al·legant que es trobava malalt o tenia algun problema familiar”.

Així mateix, l’home “canviava tant de número com de terminal mòbil una vegada havia estafat a noves víctimes”, i els agents van comptabilitzar que va utilitzar més de 90 números telefònics diferents.

Després d’una recerca, van aconseguir identificar al presumpte autor dels fets, “esbrinant que al mateix li constaven 22 requisitòries judicials i una cerca amb ingrés a la presó per un jutjat de Barcelona”.

Els agents van detenir a l’home per un presumpte delicte d’estafa a L’Hospitalet de Llobregat, i van calcular que el nombre de víctimes podia arribar al centenar i que podia haver estafat més de 90.000 euros.