Un 73% dels pacients ingressats a les UCI al juliol no estaven vacunats

Un 73% dels 774 pacients ingressats a les UCI durant el mes de juliol als hospitals catalans no estava vacunat, per un 12% que ho estava parcialment i un 15% que havia rebut la pauta completa.

En una conferència de premsa, la secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha explicat que un 63,5% dels 4.790 pacients que han ingressat en planta no estava vacunat, per un 10,2% que ho estava parcialment i un 26,3% que havia rebut la pauta completa.

Cabezas ha afegit que part dels pacients ingressats són de franges d’edat en què la vacunació estava oberta, i ha insistit en la importància de la pauta completa contra una variant tan transmissiva com la delta.

Ha subratllat que s’ha produït un descens en el nombre de contagis, però que la incidència continua sent alta, i ha apuntat a un “fre” en l’augment de les hospitalitzacions convencionals.

Respecte a l’ingrés de pacients crítics a les UCI, ha dit que preveu que continuï creixent aquesta setmana i la vinent, per després “tocar que baixi”, però ha recordat que hi ha un nombre molt important d’ingressos amb més de 540.