Un 40% dels positius no fan quarantena

Al voltant d’un quaranta per cent dels nous casos de Covid-19 o dels seus contactes més propers no fa la quarantena o no de la manera indicada per les autoritats sanitàries, segons ha confirmat aquest diumenge Xavier Llebaria, director de l’Agència de Salut Pública.

Llebaria, en una entrevista amb el canal 3/24 de TV3, ha indicat que seguir la quarantena “és un element fonamental, de solidaritat i de percepció de risc” i que és important que els que no segueixen el confinament entenguin que “hi ha persones que entren a les UCI “pel virus.

“Fem una crida a tota la societat a la responsabilitat per no perdre el respecte” al virus, ha agregat, al mateix temps que ha insistit en la importància de l’aïllament en els casos indicats per les autoritats sanitàries.

Llebaria ha pronosticat que en els pròxims dies continuaran creixent els contagis pel coronavirus, una explosió epidèmica que ha atribuït a “l’augment de la interacció” en festes i activitats pel final de curs de la població més jove, d’edats compreses entre els 18 i els 25 anys, i sense vacunar.