El cafè redueix les opcions de contagiar-se de coronavirus

Des de l’inici de la pandèmia s’han fet molts estudis buscant una manera de reduir la probabilitat de contagiar-se de coronavirus. Un dels últims ha estat fet per investigadors de la Universitat de Northwestern, als Estats Units, i buscava quins aliments podien enfortir les nostres defenses davant la covid.19.

Finalment, el resultat de l’estudi mostra que prendre dues o tres tasses de cafè al dia permet rebaixar el risc de contagi aproximadament un 10%. “L’estat nutricional influeix en la immunitat, però la seva associació específica amb la susceptibilitat a la covid-19 segueix sense ser clara”, apunten els investigadors en l’estudi publicat a la revista Nutrients després d’analitzar els registres de 40.000 adults i observar els factors dietètics de referència.

L’estudi apunta cap a alguns elements químics vegetals que té el cafè i que milloren la salut i poden accelerar el sistema immunitari, motiu pel qual prendre’n pot ser una dosi de protecció extra davant la covid-19. Els investigadors també van analitzar el te i la fruita, però en aquests casos no van sortir resultats significatius.