UGT ha fet una crida a la “revolta social” contra la bretxa salarial i la precarització en els serveis socials. A Catalunya, el 14,3% de les dones treballen en la sanitat i els serveis socials i la bretxa salarial del tercer sector supera el 19%, segons la secretària d’Igualtat d’UGT Catalunya, Ivette Barrachina. El sindicat ha criticat que proliferen els contractes a temps parcial i temporals i això impedeix que les dones tinguin estabilitat econòmica i laboral, veient-se moltes d’elles obligades a tenir més d’una feina. A més, ha denunciat que la presència de dones en llocs de comandament és “molt baixa”. Per tot plegat, UGT ha reclamat garantir unes condicions que permetin acabar amb la “precarització sistemàtica” del sector.
En concret, ha reclamat incrementar el valor salarial del treball de cures i l’aplicació de polítiques que fomentin la igualtat salarial en tots els àmbits. “El sector social s’ha convertit en una fàbrica de treballadores i treballadors pobres. Estem al límit”, ha apuntat el secretari de Serveis Socials d’UGT, Jaume Ardover. Ardover ha criticat també la “deixadesa” de les administracions i la “cobdícia” de les empreses, ja que ha apuntat que més del 85% del sector social està en mans privades, prestant un servei públic “que hauria de garantir l’administració”.
D’altra banda, el sindicat ha demanat una negociació col·lectiva real, amb implicació de les administracions, per millorar els convenis del sector i abordar també la salut mental i la sobrecàrrega laboral.