La UFEC celebra l’acord del PSC en els pressupostos de la Generalitat

L’acord consolida el pressupost dedicat a l’esport en el 2022 i augmenta 1 milió d’euros per a clubs i entitats esportives per al 2023

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El món de l’esport celebra l’acord de pressupostos a  què han arribat el PSC i el Govern, tal com van anunciar ahir al matí en un comunicat conjunt. “És un acord de responsabilitat que el sector esportiu valora  positivament, tot i que està lluny de l’objectiu de l’1%” ha manifestat Gerard Esteva,  president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). 

Demandes del sector 

L’acord consolida el pressupost dedicat a l’esport en el 2022 i augmenta 1 milió  d’euros per a clubs i entitats esportives per al 2023. “Des de la Unió de Federacions,  hem insistit, des de fa temps, tant al Govern com als principals partits de l’oposició,  també al PSC, encapçalat per Salvador Illa, que el sector necessita tenir uns  pressupostos dignes que garanteixin la supervivència de l’activitat esportiva de les  entitats sense ànim de lucre”, ha afegit Esteva. 

El sector esportiu a Catalunya significa el 2,1% del PIB català, ocupa més de 80 mil  treballadors i treballadores, té més de 40 mil voluntaris (esportius, dirigents,  entrenadors, assistents en competició, àrbitres, etc.). “Les nostres demandes  continuen centrades a reclamar l’1% dels pressupostos per al sector”, ha sentenciat Esteva. 

Reconeixements pendents 

La UFEC ha vingut reclamant l’estatus que es mereix l’esport en la societat catalana  postpandèmica. Una posició que s’articulava a través de 4 reconeixements. Un  reconeixement institucional, la creació de la Conselleria d’Esports; un reconeixement  jurídic; amb la consideració de l’esport com a servei essencial; un reconeixement  econòmic, destinant l’1% del pressupost de la Generalitat de Catalunya a polítiques  esportives; i un reconeixement legislatiu, impulsant, conjuntament amb el sector, la  nova Llei de l’Esport basada en la ILP actualment en tramitació al Parlament de  Catalunya.