Sostreuen un vehicle d’un taller i demanen 1.500 euros al seu amo per retornar-lo

La Guàrdia Civil ha detingut a tres persones a les quals acusa de sostreure d’un vehicle en un taller de la localitat sevillana de Mairena del Alcor i demanar posteriorment al seu amo 1.500 euros per a la seva devolució.

En un comunicat, en Institut armat indica que els seus agents en Mairena del Alcor tenen constància a principis d’octubre d’una denúncia d’un ciutadà per la sostracció d’un vehicle. “Dipositat en un taller de la localitat per a reparació, algú havia aprofitat un descuit del mecànic per a entrar en el taller, agafar la clau i emportar-se el vehicle que era a la porta aparcat”, explica.

Dies després, el denunciant acudeix als agents comunicant que un familiar li havia dit que tenia notícies sobre el seu vehicle i que “el que l’havia robat li ho retornaria a canvi de 1.500 euros”. Aquest familiar seria “el que anava a fer d’intermediari, perquè els autors eren molt perillosos”.

Agents pertanyents a l’Àrea de Recerca de la localitat, a la vista dels fets, estableixen un contacte permanent amb aquesta persona, ja que els delinqüents “van anar canviant d’ubicació el vehicle”.

En un moment determinat el propietari contacta i els informa d’una ubicació de lliurament en la localitat dels Palaus i Villafranca (Sevilla), però es tracta de “una estratègia de distracció ja que sobre la marxa canvien la ubicació a Dos Hermanas, modificant en diverses ocasions fins a localitzar en un moment donat el vehicle, en una gasolinera nazarena, on anaven a realitzar l’intercanvi”. Els agents observen com arriba el vehicle sostret i un altre cotxe més amb el qual la persona intermediària s’anava a marxar.

Els agents que havien establert un dispositiu intervenen, aconseguint la recuperació del vehicle i la detenció de tres persones pels delictes de robatori o furt d’ús de vehicle i d’extorsió. Posteriorment, identifiquen a un quart implicat al qual investiguen pels mateixos fets.