Els pressupostos del 2022 de la Diputació de Lleida aposten per la connectivitat del territori

La Diputació de Lleida ha presentat els pressupostos pel proper any 2022. Aquests disposen d’un total de 143.688.886€. Aquest ha crescut un 4,6%.

En aquests pressupostos del 2022, es contempla un increment del 10% de mitjana en les aportacions dels impostos estatals, a conseqüència dels majors ingressos recaptats abans de la Covid, i que ara es liquiden a les entitats municipalistes.

Tots els organismes autònoms incrementen partides. Es consoliden els plans econòmics objectius i s’impulsen les polítiques actives de promoció cultural.

A més a més, se simplifiquen els gestors de partides amb l’objectiu de trobar una major racionalització i rigor pressupostari.

Un dels punts forts d’aquests pressupostos és el suport que se li donarà a la Universitat de Lleida. Al conveni general que agrupa el suport a les càtedres s’hi suma una aportació de 200.000 euros per a l’edifici Polivalent II del Campus de Cappont.

Un altre dels objectius principals és la millora energètica. Concretament, es destinaran 300.000 euros pels municipis que apostin per la descarbonització.

Pel que fa al pla per la connectivitat, es destinaran 610.000 euros per ajudar els municipis amb major dificultat en la promoció de les tecnologies digitals.