S’endarrereix la retirada de les mascaretes en interiors

A excepció d'en els entorns sanitaris i sociosanitaris així com en el transport públic

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Usuaris del gimnàs FitFigueres fent esport amb mascareta. ACN

La Conselleria de Salut ha demanat al Ministeri de Sanitat per carta la retirada de les mascaretes a excepció d’en els entorns sanitaris i sociosanitaris així com en el transport públic, ha informat en un comunicat aquest dimecres. La ministra Carola Daria estudia deixar la decisió fins després de Pasqua.

El departament ha insistit, a més, a aixecar aquesta mesura de protecció enfront del Covid-19 prioritzant l’entorn escolar, una petició que l’Executiu català ja ha expressat en les últimes setmanes.

Aquest dimecres se celebra el Consell Interterritorial de Salut, en el qual estan representats el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, però el conseller, Josep Maria Argimon, no podrà participar perquè estarà en el Parlament.

Al no poder delegar l’assistència del conseller, Salut ha fet arribar el seu posicionament respecte als punts que es tractaran en el consell.

En cas que no es tracti la qüestió de la retirada de les mascaretes en el Consell, Salut demanarà que s’abordi l’aixecament de la mesura en l’entorn escolar en el marc de la Comissió Delegada de Covid-19 del Govern.