S’aprova el projecte de llei sobre els plans de pensions col·lectius

Avatar photo

S'incorporaran nous incentius per a les empreses i treballadors

El Consell de Ministres ha aprovat en segona lectura el projecte de llei sobre els plans de pensions col·lectiu amb la incorporació de nous incentius per a les empreses i treballadors després de les aportacions del diàleg social i òrgans consultius. Tot i així, el projecte de llei no compta amb el vistiplau de sindicats i patronals. Una de les novetats és que els autònoms es podran deduir 5.750 euros anuals, més de triple que ara, i inclou incentius per a les empreses perquè les contribucions als plans de pensions col·lectius no cotitzin a la Seguretat Social fins a 115 euros al mes per treballador (1.380 euros anuals), xifra que representa un estalvi de 400 euros per treballador. El text ara començarà la seva tramitació parlamentària.

Pel que fa els incentius als treballadors, podran aportar més als plans més del que ho faci l’empresa amb uns límits que aniran en funció de la contribució empresarial. Així si l’empresa aporta entre 0 i 500 euros, el treballador podrà fer-ho fins a un màxim de 3.250 euros; entre 501 euros i els 1.000 euros el treballador podrà arribar als 4.500 euros; si l’empresa aporta entre 1.001 euros i 1.500 euros, fins als 5.250 euros i si aporta més de 1.501 euros el treballador podrà contribuir amb 10.000 euros.

Segons ha explicat el ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la interacció amb els agents socials i altres col·lectius ha estat “molt intensa i fructífera” i han permès introduir millores, tot i que no compta amb el vistiplau dels agents socials.

Els incentius fiscals per impulsar els plans de pensions col·lectius segueixen les recomanacions del Pacte de Toledo i de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF). Actualment, en els pressupostos Generals de l’Estat d’aquest any es diferencia la fiscalitat entre plans individuals, amb una deducció màxima de 1.500 euros, i col·lectius, de 10.500 euros.

El Ministeri d’Inclusió i Seguretat Social sosté que un altre dels objectius és elevar la cobertura dels plans de pensions col·lectius perquè és un propòsit que tindrà un paper fonamental en la negociació col·lectiva i habilita la creació dels fons de pensions d’ocupació de promoció pública.

Pel que fa el model de governança, en aquesta segona volta s’han introduït algunes modificacions. Per una banda s’han delimitat de forma més precisa les funcions de la Comissió Promotora i de Seguiment, que li correspondrà la selecció d’entitats gestores i dipositàries i l’estratègia de inversió a llarg termini, entre d’altres; i per l’altra, la Comissió de Control Especial –encarregat de la supervisió de cada fons- que finalment comptarà amb cinc membres escollits pel govern espanyol, quatre representants dels sindicats i quatre de la patronal.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les previsions demogràfiques de Tarragona dibuixen creixements i decreixements suaus

Notícia següent

Pal Arinsal acollirà les curses classificatòries dels Campionats del Món d’esquí alpí Andorra 2027

Notícies relacionades