Sanitat es nega a vacunar amb Janssen als menors de 40 anys

La vacunació contra el Covid-19 ha anat a un ritme espectacular en les últimes setmanes amb més de 10 milions de persones immunitzades en l’últim mes i més de 15 milions des de l’inici de juny. De fet, aquest mateix dijous s’ha assolit l’objectiu marcat pel president Sánchez d’assolir els 25 milions de persones immunitzades per a aquesta setmana.

No obstant això, la quantitat de vacunes que està rebent Espanya ara és a prop de la meitat de les que va rebre qualsevol de les setmanes de juny.

I malgrat això, Sanitat es nega a permetre l’ús de dosis de Janssen a menors de 40 tot i que està així aprovat per l’Agència Europea de l’Medicament (EMA).

La ministra Darias va anunciar aquest dimarts després de la roda de premsa del Consell Interterritorial que en els pròxims dies es rebran 2,2 milions de vacunes. No obstant això, la setmana del 12 de juliol, per exemple, la mateixa ministra va anunciar l’arribada de més de 4 milions de dosis, dels quals tres milions eren només de Pfizer.

Encara que aquestes quantitats es deuen a un avançament de les dosis compromeses per a la segona meitat de l’any que el fabricant nord-americà va avançar a la Unió Europea per afavorir el ritme de vacunació. Pel que fa a les vacunes que està rebent ara Espanya són les compromeses inicialment, segons expliquen des de Sanitat a aquest diari. Sigui com sigui, una autonomia com Andalusia rebia entre 800.000 i 900.000 dosis setmanals al juny i aquesta setmana ha rebut poc més de 400.000.

“Aquesta setmana arribaran 1.765.640 de Pfizer i 474.000 de Moderna”, va assegurar dimarts passat Carolina Darias. “Jansen té programat enviament per a la setmana que ve i Moderna duplicarà les vacunes que envia durant el mes d’agost superant les 900.000 dosis a la setmana”.