Salut demana teletreball i universitat online durant 15 dies

L'objectiu és reduir la mobilitat i la interacció social

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha demanat aquest diumenge que les empreses facin teletreball i que les universitats facin classes online durant 15 dies per afrontar el coronavirus a Catalunya.

En una entrevista de ‘Rac1’ que ha recollit Europa Press, Argimon ha reclamat que “les empreses i els agents socials comencin una altra vegada, però de manera molt ràpida, els plans de teletreball” per recuperar els nivells d’aquesta modalitat del març i l’abril.

“Això és importantíssim. Durant 15 dies demanarem mesures contundents però curtes” amb l’objectiu de reduir la mobilitat i la interacció social.

No s’exigirà a les empreses que tinguin un cert percentatge d’empleats treballant des de casa, però sí que ho facin aquelles que puguin: “Cada empresa és un món. En algunes, la majoria de l’empresa pot teletreballar; en altres no”.

Universitat online

Quant a les universitats, Argimon ha reclamat “aconseguir la virtualitat, almenys durant 15 dies, i deixar la presencialitat només per a les classes pràctiques”.

Ha explicat que els nens i adolescents “s’estan adaptant bé” pels garbellament massius a les escoles, i que la franja d’edat entre els 15 i els 49 anys és en què hi ha més casos del virus.

“A mesura que pugem d’edat, no ho estem abordant bé”, i ha afirmat que es pot reduir la mobilitat del grup d’edat entre els 20 i els 29 anys amb aquesta mesura perquè una part important està a la universitat.