Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

El PSC aposta per impulsar l’oferta de Formació Professional al Camp de Tarragona

Avatar photo
La cap de llista, Rosa Maria Ibarra, denuncia que en els últims anys “no hi ha hagut un treball de planificació de l’oferta”

La cap de llista del PSC per Tarragona a les eleccions al Parlament, Rosa Maria Ibarra, ha afirmat avui que “la formació professional és una de les assignatures pendents del Govern del senyor Aragonès. Milers d’alumnes no han pogut continuar estudiant per manca de places mentre que hi ha empreses que no troben treballadors qualificats. No hi ha hagut un treball de planificació de l’oferta, ni de les necessitats formatives del nostre territori.”

En aquest sentit, ha assenyalat que una de les propostes del canvi que representa el PSC de Salvador Illa és “augmentar les places públiques per a estudiants de formació professional, garantint la diversificació i l’equilibri territorial de l’oferta, així com ajustar-la amb les professions emergents i les més relacionades amb la transició digital, verda i inclusiva.”

Aquest reforç, a parer de la candidata socialista, s’ha de fer reforçant l’oferta de formació professional, tant en els entorns rurals com en les zones on constatem una baixa densitat demogràfica.

“Això ha de suposar ajudes al transport per als estudiants de cicles formatius que estiguin a més de 20 quilòmetres de distància amb relació al centre, quan no hi hagi una oferta més propera. Així mateix, durem a terme un programa específic d’incorporació de dones a la formació professional industrial com a instrument de millora en la qualitat de l’ocupació femenina i instrument que ens permeti reduir la bretxa salarial”, ha explicat.

Rosa Maria Ibarra ha fet aquestes declaracions en la visita que ha fet avui a la fira de formació professional del Camp de Tarragona que s’ha dut a terme a Reus.

La cap de llista del PSC ha explicat que “el que nosaltres realment volem és resoldre els problemes que s’han creat a Catalunya durant aquests darrers deu anys, com recorda sovint Salvador Illa: dedicar-nos a solucionar les coses del menjar, al dia a dia de la gent.”

“Això vol dir obrir un temps nou de progrés per al conjunt de la ciutadania de Catalunya, pels quasi 8 milions de catalans i catalanes. Impulsant, com reivindiquem avui, la formació professional, però també posant-nos a la feina per fer front, per exemple, al problema de la sequera amb inversions que no s’han fet, en matèria d’energies renovables on anem amb molt d’endarreriment o tirant endavant les infraestructures i serveis que necessitem, sempre però amb criteris de sostenibilitat mediambiental. És a dir, recuperar un Govern que governi i que resolgui els problemes reals de les persones”, ha conclòs Rosa Maria Ibarra.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Joaquim Paladella: “des del PSC volem passar pàgina i servir, ser útils i unir la societat”

Notícia següent

Torna l’humor amb el II Festival Siscòmedy a Sant Pere de Ribes

Notícies relacionades