Renfe desconvoca la vaga de maquinistes

L'organització tenia previst continuar els dies 8, 11 i 12 d'octubre

Pla general de dos usuaris de la línia R4 de Renfe just abans de pujar al tren a Manresa en direcció a Sant Vicenç de Castellet. ACN

El Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf) i Renfe han anunciat que desconvoquen la vaga de maquinistes, que l’organització sindical va començar el 30 de setembre i tenia previst continuar els dies 8, 11 i 12 d’octubre, després d’arribar a un acord dijous a la nit.

Segons el sindicat, Renfe ha decidit atendre “les demandes” per “recuperar el servei públic que abans de la covid prestava la companyia als ciutadans”. “El Grup Renfe ha acceptat recuperar tots els trens, totes les plantilles i la integritat de l’empresa pública i els seus treballadors”, ha assenyalat en un comunicat.

Semaf ha explicat que un altre dels acords que han aconseguit és “el compromís de mantenir la integritat de l’empresa i del seu personal davant de privatitzacions i transferències”.

El sindicat ha insistit que actualment els serveis ferroviaris presentaven “un dèficit de 861 trens menys al dia, en comparació amb un dia semblant del 2019”. Aquestes xifres, segons l’organització sindical, suposen “25.830 trens menys al mes i 309.960 trens menys a l’any”. “Un servei que la companyia havia deteriorat aprofitant la pandèmia de la covid-19, i que no pretenia recuperar”, han criticat.

En aquesta línia, han titllat l’operador d’haver “dibuixat l’estratègia de retirar trens per eliminar personal i sense treballadors ja no recuperar els trens”. “Fins i tot han deixat poblacions sense cap servei”, han recalcat.

Finalment, el col·lectiu de maquinistes ha aprofitat per traslladar que lamenten “profundament” la situació “que, provocada pel Grup Renfe”, han hagut de viure els usuaris del ferrocarril durant aquestes jornades de vaga.