Més de 300 persones en la Setmana de l’Ocupació del Bages

Durant quatre dies s’han dut a terme més d’una quinzena d’activitats, que han inclòs xerrades amb 25 empreses i diferents tallers per millorar l’ocupabilitat dels participants

Més de 300 persones i un total de 25 empreses han participat en la primera edició de la Setmana de l’Ocupació, unes jornades de networking que tenen per objectiu posar en contacte empreses i persones que busquen feina, així com fomentar l’ocupació de qualitat.

La xerrada “Potencia el teu #networking i fes-te + visible” a càrrec de la professional del networking Rosaura Alastruey va donar el tret de sortida de totes les activitats, que van incloure xerrades amb 25 empreses i diferents tallers per millorar l’ocupabilitat dels participants. La inauguració va comptar amb la presència de la regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz Mas.

Des del CIO Manresa es van dur a terme diferents tallers de recerca de feina i de millora de l’ocupabilitat (fes més visible el teu currículum, millora les entrevistes de feina…). A més, el CIO, juntament amb l’Oficina Jove del Bages, va programar diferents tallers enfocats als joves. La sessió sobre com millorar les competències a través de la realitat virtual, en la qual hi van participar diferents grups d’instituts del Bages, la fundació AMPANS i universitats, n’és un exemple.

Amb la voluntat d’incorporar actes d’altres entitats, també es va integrar a la Setmana de l’Ocupació la quarta edició del Fòrum Universitat-Empresa, una trobada virtual entre empreses i estudiants organitzada per UPC – Manresa. El Fòrum va reunir més de 95 estudiants i nombroses empreses.

La Setmana de l’Ocupació, organitzada pel servei de Desenvolupament Local, ha comptat amb la participació de diferents serveis de l’Ajuntament de Manresa; el servei local d’ocupació CIO, l’Oficina Jove del Bages i universitats. També amb el suport del Consell Comarcal del Bages, Caritas i empreses del territori.