L’origen de la covid-19 podria estar a Estats Units

Un epidemiòleg xinès ha afirmat que els Estats Units haurien de ser prioritaris en la següent fase de les investigacions sobre l’origen de la covid-19, després que un estudi descobrís que la malaltia podria portar circulant des de desembre de 2019, segons va afirmar un mitjà estatal aquest dimarts.

L’estudi, publicat pel U.S. National Institutes for Health (NIH), va mostrar que almenys set persones en cinc estats dels EUA havien estat infectats amb SARS-CoV-2, el virus que causa la covid-19, setmanes abans que el país nord-americà informés dels primers casos oficials.

Un estudi conjunt de la Xina i la World Health Organization (WHO) publicat al març va afirmar que el covid-19 va tenir probablement un origen basat en intercanvis entre la fauna salvatge, arribant als humans des dels ratpenats mitjançant espècies intermediàries.

No obstant això, Beijing ha donat suport a la teoria que el covid-19 va entrar a la Xina des de l’exterior a través de menjar congelat contaminat, mentre que diversos polítics estrangers demanen més investigacions sobre la possibilitat que es filtrés des d’un laboratori.