La nova proposta per allargar els ERTO “avança moltíssim”

La ministra de Treball afirma que és "moderadament optimista"

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha defensat que la nova proposta del govern espanyol per allargar els ERTO “avança moltíssim”, “dona certesa” i “surt substancialment millorada”. Díaz ha dit que és “moderadament optimista” i ha esperat que hi hagi acord amb els agents socials. “Estic convençuda que els agents socials saben com és d’important aquest acord”, ha afirmat aquest dijous al matí en una entrevista a ‘Antena 3’. La ministra de Treball ha enviat un missatge de “tranquil·litat i serenitat” a la ciutadania. “Amb aquest model queden coberts”, ha dit, aporta “elements nous” i mira cap al futur.

Díaz ha dit que pactar-ho amb patronal i sindicats “dona un plus de legitimitat i certesa a empreses i treballadors” i ha afirmat que cal respectar els seus temps. La ministra ha explicat que ja hi ha 1,1 milions de treballadors que ja han sortit dels ERTO i ha assegurat que és una eina que ha funcionat “bé”. La ministra de Treball ha defensat la feina del SEPE i ha atribuït la major part dels retards en el cobrament a errors de tramitació.

Discrepàncies UP-PSOE

La ministra de Treball ha tret importància al fet que el document conjunt dels socis de la coalició a la Comissió per a la Reconstrucció hagi deixat fora l’impost a les grans fortunes. “Una cosa és l’acord de govern i l’altra la comissió on l’objectiu és aconseguir el màxim consens possible”, ha dit. Díaz ha negat que el debat s’hagi guanyat o perdut. “No veig la política així”, ha dit.

Díaz ha admès que hi ha “diferències” dins del Consell de Ministres però ha dit que no és exclusivament entre membres dels dos partits. La ministra de Treball ha argumentat que “la petjada d’Unides Podem se sent i molt” al govern espanyol amb el desplegament de polítiques socials.

Proposta de Calviño

La titular de Treball ha celebrat la proposta de la vicepresidenta tercera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, a la presidència de l’Eurogrup. Díaz ha dit que és una “grandíssima notícia” per a Espanya i ho ha vist “clau i molt important” en aquests moments de crisi econòmica.