La jutgessa també confirma la suspensió del tercer grau de Turull i Romeva

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La titular del Jutjat de Vigilància Penitenciària 5 de Catalunya ha confirmat la suspensió del tercer grau dels exconsellers Jordi Turull i Raül Romeva fins que el Tribunal Suprem resolgui els recursos d’apel·lació de la Fiscalia.

Així ho ha acordat aquest dimarts, de la mateixa manera que va fer dilluns amb l’exvicepresident de la Generalitat i líder d’ERC, Oriol Junqueras; l’expresident de l’ANC i exdiputat de JxCat, Jordi Sànchez, i l’exconseller Josep Rull.

La jutgessa havia desestimat el 19 d’agost el recurs d’alçada que va presentar la Fiscalia contra la progressió a tercer grau dels líders independentistes i confirmava la decisió de la Secretaria de Mesures Penals de la Conselleria de Justícia, però va acordar suspendre el tercer grau fins que el Suprem es pronunciés en fase d’apel·lació.

Els polítics van presentar recursos de reforma, exclusivament contra la suspensió de l’aplicació del tercer grau, a la qual cosa el ministeri públic s’ha oposat.

En les actuacions, la magistrada argumenta que “les al·legacions del recurs de reforma que ha interposat la defensa de l’intern no modifiquen ni desvirtuen els criteris que s’han tingut en compte” per suspendre el tercer grau.

A més, considera que els recursos han perdut “objecte” després de la presentació dels recursos d’apel·lació de la Fiscalia davant el Suprem.

Finalment, insisteix que la suspensió continuarà vigent “fins que la sala penal del Tribunal Suprem resolgui” en fase d’apel·lació.