Jaume Giró serà el nou conseller d’Economia de la Generalitat

L'exdirector de Caixabank és va presentar a les eleccions del Barça amb la cadidatura de Joan Laporta

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’exdirectiu de La Caixa Jaume Giró serà el conseller d’Economia i Hisenda del nou Govern. Segons ha avançat aquesta tarda el diari ‘Ara’, Giró, que és independent perquè no està afiliat a cap partit, no ocuparà la vicepresidència del Govern perquè, segons diverses fonts, ha demanat no ocupar aquest lloc perquè prefereix centrar-se únicament en el departament d’Economia.

El futur conseller va ser director general de la Fundació La Caixa entre el 2014 i el 2019 i anteriorment havia ocupat el lloc de director executiu de Caixabank el 2009. Giró es va presentar a les eleccions a la presidència del Barça amb la candidatura de Joan Laporta, però va abandonar el projecte després de guanyar les eleccions.

Llicenciat en Ciències de la Informació i diplomat en ADE, va exercir de periodista a Europa Press. El 1990 va entrar a l’equip de comunicació de Catalana de Gas (ara Naturgy), on va ocupar diferents càrrecs a les empreses del grup.

El 2009 es va unir al grup “La Caixa” com a director executiu de les àrees de Comunicació, Marca, patrocinis i Relacions Institucionals i posteriorment com a director general adjunt de Caixabank. Després d’aquesta primera etapa, Giró va ser nomenat director general de la Fundació “La Caixa”, càrrec que va ostentar fins al 2019.

El 2020 va fundar Giró Consultants, una consultoria de comunicació que actualment presideix. A més també va assumir el càrrec d’editor a ‘The New Barcelona Post’, un diari en línia que, sota el lema “Good News. True Stories”, busca impulsar la marca Barcelona donant visibilitat al talent de la ciutat.

El futur nou conseller va adquirir molt protagonisme durant l’última campanya de Joan Laporta per a la presidència del Barça. De fet, era previst que fos el vicepresident econòmic del club. Amb tot, després de les eleccions, i pocs dies abans de la presa de possessió de la nova junta directiva, Giró va decidir no entrar a la directiva del club blaugrana.