Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

Impulsen la creació d’una xarxa d’inversors locals per a projectes dels àmbits de la salut i social

Avatar photo

Aquesta iniciativa respon a la necessitat de l'ecosistema en salut i social format per entitats de Manresa-Bages d'activar i fer viables projectes amb un impacte directe tant en les persones com en el desenvolupament econòmic de territori

Una vintena de persones han participat aquest dijous, 22 d’abril, en la jornada “Business Angels en salut-social a Manresa-Bages. Molt més que una inversió”. La jornada, qu e s’ha dut a terme a la sala d’actes de la FUB2, tenia com a objectiu aplegar persones i empresaris interessats en invertir en projectes estratègics per al territori dels àmbits de la salut i social.

En la jornada hi han intervingut el director del grau en ADE d’UManresa, Jordi Conca, el responsable d’emprenedoria de la institució, Marc Bernadich, i el director de Recerca i Innovació, Xavier Gironès, que han estat els responsables de proposar i presentar el model de business angels que es vol posar en marxa. Posteriorment, Jordi Vilagran i Josep Prat, han explicat el funcionament de BAGI, la xarxa de business angels de Girona, i l’assessor de projectes en eHealth, Christophe Bonneton, ha parlat del sector salut-social i del seu potencial inversor i de retorn.

Aquesta iniciativa respon a la necessitat de l’ecosistema en salut i social format per entitats de Manresa-Bages d’activar i fer viables projectes amb un impacte directe tant en les persones com en el desenvolupament econòmic de territori. Aquest impacte també afavorirà el desenvolupament de l’especialització i competitivitat territorial al voltant de les tecnologies i iniciatives facilitadores de projectes salut-social.

L’any 2019 ja es va dur a terme una primera jornada que va servir com a inici del projecte de creació d’una xarxa d’inversors en projectes d’alt impacte en salut i social amb l’objectiu d’aconseguir que l’impuls d’aquest grup, tal i com s’ha conclòs a la jornada, faciliti el creixement continu d’un pol d’innovació en el sector que esdevingui referent a tota Catalunya. La intenció és crear un model i una metodologia pròpies gràcies al potencial de l’existència d’una xarxa d’inversors locals i a la facilitació de plataformes de suport a l’emprenedoria en el sector com eHEALTHINKING, impulsada per la UManresa, Althaia, Sant Andreu Salut, ICS Catalunya Central, EAP Centelles, l’Ajuntament de Manresa, la Cambra de Comerç de Manresa, Eurecat i l’empresa Avinent Implant Systems.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Reus reconeix el Forn Sistaré amb el 2n Premi al IV Concurs al Millor Pa de Sant Jordi

Notícia següent

Badalona Serveis Assistencials celebra un Sant Jordi especial “Sense Paraules”

Notícies relacionades