Es perd a la muntanya i un gat el guia fins al seu alberg

L'home va seguir pel camí que l'animal li indicava

L’esperit aventurer pot arribar a jugar una mala passada. Uns metres de més, un error de càlcul i d’un moment a l’altre, el passeig per la naturalesa passa a ser una lluita per la supervivència. Això li va passar a un home d’Hongria que es va anar de vacances a Suïssa i es va perdre a les muntanyes pròximes al diminut poble de Gimmelwald.

No va pensar que la tarda se li podria complicar tant amb una caminada, però es va desorientar després d’haver arribat al cim d’uns pics que envolten al pintoresc poble amagat al qual no es pot accedir en acte. Quan va voler reprendre el rumb per a tornar al seu hostalatge ja no va saber com resoldre el problema. El temps va començar a passar massa ràpid i el turista va entrar en estat de desesperació.

L’alberg en el qual s’allotjava era a la ciutat de Lauterbrunnen, però la caminada l’havia portat, sense proposar-l’hi, fins a aquest recòndit punt: “Era el final de la temporada d’esquí quan vaig arribar a Lauterbrunnen, per la qual cosa els telefèrics no funcionaven i algunes senderes estaven tancades”.

“Així que vaig pensar a sortir a passejar per la naturalesa i vaig seguir un camí de rotonda fins a la muntanya. Després vaig seguir aquests remuntis més llunyans, fins a arribar al cim, on vaig decidir seguir una via de tren enmig d’una ciutat pràcticament buida anomenada Gimmelwald”.

Un paradís amagat
Només té 130 habitants i és un destí paradisíac, lliure de trànsit, ja que només es pot arribar allí a peu. Es troba al límit de l’Àrea protegida Jungfrau-Aletsch als Alps suïssos. Muntanyes, neu, cel blau i molt verd, però en aquest moment per al turista era una cel·la que el tenia tancat i amenaçava la seva vida. Fins que va aparèixer un moggy blanc i negre.

“Estava revisant el meu mapa per a veure com podia tornar a l’alberg, ja que l’únic camí oficial per a baixar era a través d’una sendera que estava tancat”, va assenyalar l’home en una publicació en la xarxa social Reddit que es va tornar viral pel seu inusual desenllaç.

En aquest moment en què el cansament i la por cada vegada es tornaven més fortes, es va presentar el felí com una espècie de súper heroi. “Així va ser com vaig conèixer a aquest maco gat, que em va notar mentre menjava un entrepà i descansava el meu turmell tort”.

Com si fos una ajuda enviada per algú, el gat li va fer senyals com perquè el seguís: “Tan aviat com em vaig aixecar, va començar a guiar-me per un camí”. No ho va dubtar. Com va poder, malgrat el dolor al seu peu, va seguir pel camí que l’animal li indicava: “Va continuar mirant-me perquè ho seguís i em va portar directament al camí que em portaria de retorn a la vall”.

“Després de seguir a l’animal durant una estona, arribem a la sendera que em portaria directament de retorn de la muntanya cap a la vall”, va completar l’home.

Un heroi de moltes batalles
En referir-se al destí, va assenyalar que “Gimmelwald és un poble diminut, diminut i increïblement bell” i que va ser la bellesa del lloc la que el va portar a perdre’s a les muntanyes circumdants.

Després de publicar la història i les fotos i vídeos de l’animal, altres turistes que havien visitat la regió van afirmar haver vist a l’animal i haver viscut experiències similars. Les fotos dels viatgers perduts amb el simpàtic gat es van multiplicar. I així es va saber que el moggy era propietat d’una parella que administrava un alberg pròxim i regularment s’unia als viatgers en els seus viatges pel vessant de la muntanya.