ENQUESTA: Estàs d’acord en la prohibició de mascotes en pisos de lloguer?

Últimament, es reben moltes queixes perquè molts propietaris no volen firmar contractes d’habitatges de lloguer si el llogater té una mascota.

Hi ha molta gent que està en aquesta situació, ja que cada dia hi ha més gent que viu amb mascotes, siguin gossos o gats, i que formen part de les famílies com un membre més. Diuen que molts no deixen tindre animals perquè han tingut males experiències, però s’ha de saber que no tots són iguals i no tots els animals destrossen tot. A més, en aquests casos el dolen no és l’animal, si no és qui el cria, igual que passa amb els fills, ja que si eduques bé no hi ha problema.

També, molts propietaris recomanen regalar el gos o l’animal a la protectora, i així poder llogar l’habitatge. Una testimoni esmenta que: “però amem a veure tu quan el teu fill l’embolica i et busca problemes també el portes amb un centre de menors i el regales? Com si fos tan fàcil deixa un gos a la protectora quan tu l’has criat i l’has vist créixer. Em sembla de molt poca vergonya!”, i continua dient: “Ells mai t’abandonarien tu tampoc ho facis!, els teus fills t’ajudaran quan siguis gran i vell i arrugat, ajudats tu a ells a tindre una bona vida que ells no poden decidir pel seu compte, ells depenen de nosaltres!”.

A més, molts propietaris obliguen a firmar la clàusula que no tindran mascotes, i si ho detecten és motiu de resolució de contracte.