Els metges demanen no aplicar la baixa mèdica a pares amb fills negatius

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Col·legi de Metges de Catalunya (CCMC) ha demanat a les administracions que no apliquin la baixa mèdica als pares dels escolars que han tingut contacte amb un cas confirmat de coronavirus però no han donat positiu en un test, perquè no es pot “convertir en una eina per solucionar problemes que no són mèdics sinó de caràcter social i laboral”.

“La tramitació d’una baixa mèdica és un acte que es justifica per criteris clínics i no es pot reduir a un simple acte administratiu”, ha assenyalat el CCMC aquest dijous en un comunicat, després d’afegir que pot incrementar la burocràcia en el sistema sanitari.

El CCMC opina que s’hauria de trobar una altra solució per als pares com els permisos retribuïts –com els de maternitat i paternitat–.

Els professionals sí que veuen justificada la baixa mèdica per als pares que tenen fills positius confirmats perquè “la seva baixa laboral forma part de les mesures profilàctiques per preservar la salut comunitària”.

En el comunicat també ha volgut recordar que no és responsabilitat dels metges i sí dels progenitors “la justificació de les absències escolars”.