L’OMS adverteix que la situació a Europa amb el coronavirus “és molt seriosa”

El director regional per a Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Kluge, ha advertit aquest dijous d’una “situació molt seriosa” amb un increment setmanal de casos de coronavirus superior a la registrada en el primer pic al març.

En una roda de premsa per avaluar les últimes dades relatives a l’evolució de la pandèmia al continent, Kluge va precisar que els casos registrats a la regió la setmana passada van superar els 300.000.

L’OMS ha apel·lat avui a la “coherència regional” davant els “alarmants índexs de contagi” pel coronavirus a Europa i a una acció coordinada per a la qual considera que encara hi ha marge. En les últimes dues setmanes, més de la meitat dels països europeus van registrar un increment de casos de més del 10% i en set d’ells fins i tot es van duplicar.

“A la primavera i al començament d’estiu vam poder observar l’impacte de les estrictes mesures de restricció i vam veure prosperar els nostres esforços i els nostres sacrificis” fins al punt d’arribar al juny els números més baixos de la pandèmia, ha declarat. En aquest sentit –ha afegit–, els números de setembre haurien de servir de “toc d’atenció”.

Tot i que els números són reflex també d’un major nombre de proves o anàlisis, mostren “índexs alarmants de transmissió en tota la regió”, va dir.