El Homrani vol garantir subsidis pels pares dels nens en quarantena que no puguin teletreballar

Treball reclama a l'Estat que reformi la normativa laboral de cara al retorn a l'escola per evitar acomiadaments

El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, creu que cal garantir els subsidis pels pares dels nens que hagin de fer quarantena perquè al grup de la seva escola s’hagi detectat un cas de covid-19 i no puguin fer teletreball. En una entrevista al ‘Via lliure’ de RAC1 aquest diumenge al matí, el conseller ha demanat al govern espanyol que prengui mesures perquè els pares puguin absentar-se de la feina sense ser acomiadats.

Per aquesta raó ha reclamat a l’Estat que reformi la normativa laboral de cara al retorn a l’escola. En aquest sentit, el Homrani ha explicat que la setmana que ve convocarà els agents socials i econòmics “per mirar què” poden fer des del “seu àmbit competencial”.

“La gran assignatura pendent és de quina manera garantim que un pare o una mare pot quedar-se a casa a cuidar el seu fill sense incomplir la normativa laboral”, ha reflexionat en veu alta el Homrani. “Ara mateix si tu no vas a treballar perquè el teu fill ha sigut un contacte, t’estàs situant en una situació en la qual et poden acomiadar perquè és una falta injustificada”, ha recordat tot afegint que per ara “no han rebut una resposta de l’Estat sobre com gestionaran els subsidis” a aquest col·lectiu.

El conseller de Treball i Afers Socials i Famílies ha desmentit que els hospitals neguessin l’atenció als usuaris de les residències. “A cada pacient se li donava una resposta en funció de la situació clínica que valoraven els sanitaris”, ha assegurat tot reconeixent que “s’hi va viure la situació més complexa de la pandèmia”.

Amb tot, reconeix que cal fer “una reflexió sobre el sistema de dependència, sobre com reforcem l’atenció sanitària i sobre com repensem un model que no estava preparat per una situació com aquesta”. “Hem arribat a la conclusió que cal repensar el model, i crear-ne un que estigui governat tant per Afers Socials com per Salut”, ha explicat.