El govern espanyol manté la prohibició d’entrar a l’Estat als creuers

El director general de la Marina Mercant podrà aixecar el veto en casos puntuals

Imatge d'un creuer al Port de Tarragona.

El govern espanyol ha decidit mantenir la prohibició d’entrada a l’Estat de tots els creuers, independentment del port de procedència, fins que s’acabi la crisi sanitària de la covid-19. Segons publica aquest dissabte el BOE, aquesta és una “una mesura proporcionada, objectiva i no discriminatòria, i que està en línia amb l’objectiu establert pel Comitè d’Emergències de l’OMS d’interrompre la propagació del virus”. Amb tot el director general de la Marina Mercant podrà aixecar la prohibició, a sol·licitud de Ports de l’Estat i d’acord amb el ministeri de Sanitat, en casos puntuals. El govern espanyol ha argumentat que és “urgent i necessari” el manteniment de certes mesures de contenció i prevenció davant de possibles riscos.

“Es prohibeix l’entrada en ports espanyols dels vaixells de passatgers de tipus creuer que realitzin viatges internacionals i naveguin per aigües de la mar territorial a fi d’entrar en els ports espanyols oberts a la navegació internacional”, detalla l’ordre ministerial.

Aquesta mesura serà vigent fins que acabi la crisi sanitària provocada per la covid-19, d’acord amb el Reial decret llei 21/2020 per a la ‘nova normalitat’ que inclou de mesures de prevenció, contenció i coordinació per tal de fer front a la crisi sanitària.