El 112 rep 210 trucades a causa del fort vent a Catalunya

El telèfon d’emergències 112 a Catalunya ha rebut aquest divendres fins a les 13 hores 210 trucades per afectacions a causa del fort vent, la majoria a la comarca del Baix Llobregat (Barcelona), a la ciutat de Barcelona i Tarragona.

Protecció Civil de la Generalitat manté activada des de dijous l’alerta per risc de vent a Catalunya arran de la previsió d’un episodi de forts vents que afectaran tot el cap de setmana moltes comarques catalanes amb vent intens, neu i una baixada important de les temperatures, segons un comunicat.

Està previst que aquest divendres el vent pugui superar els 72 quilòmetres per hora a tot Catalunya, menys en algunes comarques de Girona, i és probable que dissabte afecti la zona del Pirineu.

Els Bombers de la Generalitat han atès 115 serveis des de les 8 hores del matí a causa del fort vent, i destaquen l’actuació de cinc dotacions per donar suport als Bombers del Port de Tarragona en un incendi entre el Moll d’Aragó i Navarra, dins del recinte portuari, que ha cremat biomassa per una combustió espontània causada pel vent.

Una altra incidència a Tarragona ha mobilitzat dues dotacions per assegurar les planxes del sostre del pavelló del Serrallo.

A Lleida, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que una dona ha resultat lleument ferida després de caure-li un arbre al damunt.

Protecció Civil demana extremar les precaucions a l’aire lliure durant tot el cap de setmana i sobretot a la muntanya, perquè aquest vent aixeca neu de terra que pot reduir greument la visibilitat i, a les zones urbanes evitar aturar-se a prop de tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues.