Detingut un governador per vincles amb una organització criminal

També s'han detingut nou persones més, comptant homes de confiança i consellers regionals

El governador de la província peruana d’Arequipa, Elmer Cáceres Llica, ha estat detingut aquest dissabte a la matinada amb diversos associats per suposada pertinença a una presumpta organització criminal coneguda com ‘Los Hijos del Cóndor’.

Cáceres Llica ha estat detingut amb nou persones més, comptant homes de confiança i consellers regionals, com l’exfutbolista Ysrael Zúñiga, informa el diari peruà ‘La República’.

Tots ells formarien part d’aquesta organització que investiguen des de fa un any agents de la Policia de la Direcció Contra la Corrupció (Dircocor) i la Fiscalia peruana.

Segons la investigació, el governador “hauria captat consellers regionals per oferir-los el lliurament i l’administració d’obres, beneficis econòmics i laborals” a canvi de favors.

En la macrooperació han participat 43 fiscals anticorrupció i 120 policies de la Direcció Contra la Corrupció, que han protagonitzat intervencions a 40 immobles així com a les seus del Govern Regional d’Arequipa i el Consell Regional d’Arequipa.

Tots els detinguts romandran sota disposició policial durant un termini de deu dies. Les autritats cerquen 15 persones més, també assessors i persones properes al governador.